Ännu inte färdig kristen vandrandes på den smala vägen

Bloggar om livet som kristen kvinna och mamma. Delar med mig av det som rör min tro men även endel kring familjen men med mina "kristna glasögon".

Namn:
Plats: Switzerland

Kristen kvinna under det magiska 30-strecket.Försöker leva i ständig förändring och vill vandra med Fadern. Ber Gud att få vara en lite del av hans vilja på jorden och hoppas på att slipas vartefter tiden går. Varje dag tackar jag Gud för mina söner och min make. Tror på ett nära föräldraskap och tror även att dagis för det mesta är helt onödigt för små barn. Har därför valt bort "Svenssonlivet" med dagis, jobb, stress och press, sålde huset och flyttade utanför Sveriges gränser. Har varit hemma-mamma i 4 år nu. Intresserar mig för feminism, politik, inredning och vänskap. Dricker endel kaffe och njuter gärna av god mörk choklad.

onsdag, februari 01, 2006

Censur på internet hotar yttrandefriheten

IT-företaget Google har gått med på att cencurera tillgången till information på Internet i Kina. Detta är ett steg i den kinesiska regeringens kamp mot yttrandefriheten. Människorättsorganisationen Amnesty tar starkt avstånd och menar att det av etiska skäl är förkastligt.>
IT-företaget Google som leverar Internets kanske mest kända sökmotorer har i dagarna accepterat att införa censur på specifika ord i Kina. Detta efter att den kinesiska regeringen utövat starka påtryckningar mot både Google och liknande företag. Ord som skall censureras är bland annat; frihet, demokrati, mänskliga rättigheter och Falun Gong. I och med detta ignorerar man internationella normer och medverkar aktivt i att kränka det kinesiska folkets mänskliga rättigheter. Människorättsorganisationen Amnesty uttrycker starkt kritik mot företaget.
- Internet ger oss fri tillgång till information i en gränslös värld. Men i stället hjälper företagen regeringar att avgränsa sina medborgare från tillgänglig information” säger Irene Khan general sekreterare för Amnesty International.
Förra året utlämnade Yahoo, ett konkurrerande företag, information om en kinesisk journalist till den kinesiska regeringen. Detta resulterade i 10 års fängelse för journalisten som gjort sig skyldig till att skriva ett mail innehållandes ord regeringen inte tyckte om.
Detta är bara ett fall av flera som är ett resultat av regeringens påtryckningar. Flera stora IT-företag förrutom Google har skrivit på ”den allmänna förodningen om självdiciplin” som i praktiken innebär just censur av vissa ord.
I dagsläget sitter 60 personer i Kina fängslade för internetrelaterade brott.


Anna Skoog
Källa: Amnesty international