No thanks to GÅSLEVER!
I GPs helgbilaga "två dagar" var det denna helg ett repotage om just fin och dyr mat och när jag läste hur man gör för att få fin gåslever höll maten jag åt på att komma upp igen. Det är faktiskt sant....
Man stoppar ner en tratt i halsen på gässen och proppar dem fulla med majs. Så gör man i 4 veckor för att deras lever ska bli riktigt gödd. Sen är gåsen redo att slaktas...
Det är vidrig och helt klart djurplågeri!
Det borde inte under några omständigheter vara tillåtet. Jag får rysningar i kroppen när jag tänker på det.
Det kommer aldrig ner en gåslever i min strupe, inte heller innan för min dörr.
Det togs förövrigt ett mycket bra beslut i veckan. Minkuppfödarna ska få hårdare krav på sig och måste tillgodose minkarnas naturliga sätt att leva. Måste finnas badvatten tex.
Kanonbra beslut!
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home